Mašina za džem i sok na organskoj bazi

Bez autora
May 14 2012

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstavljena je mašina koja za deset minuta napravi 15 kilograma džema ili 15 litara soka na organskoj bazi. Ova mašina je italijanskog proizvođača “Robokjubo”, a na sajmu je predstavljena posredstvom beogradske firme “Libra Evropa”.Postoji nekoliko tipova tih mašina koje u zavisnosti od veličine u jednom ciklusu mogu da proizvedu od 15 do 550 kilograma džema ili soka.

Mašina za džem i sok na organskoj baziNa Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstavljena je mašina koja za deset minuta napravi 15 kilograma džema ili 15 litara soka na organskoj bazi.

Ova mašina je italijanskog proizvođača “Robokjubo”, a na sajmu je predstavljena posredstvom beogradske firme “Libra Evropa”.

Postoji nekoliko tipova tih mašina koje u zavisnosti od veličine u jednom ciklusu mogu da proizvedu od 15 do 550 kilograma džema ili soka, rečeno je tokom prezentacije ove mašine.

Kako je istakao generalni menadžer i vlasnik “Libra Evrope”, Jaroslav Petrak, sistem kuvanja je u potpunosti automatizovan i napravljen je tako da se zadrži aroma, boja i kvalitet. Ova mašina je idelana za male i srednje proizvođače, kaže Petraka posebno ističući softver te mašine koji je programiran tako da pamti recept i svaki sledeći put proizvede džem ili sok istog kvaliteta.

Razmer sirovina i gotovog materijala je idelan, jer nema nikakvih gubitaka pošto se ceo proces kuvanja i pakovanja izvodi pod vakumom, objašnjava Petraka.

Cena mašine kapaciteta od 15 litara je 35.000 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik